top foto k

                                                               Laatste update 16 februari 2020.

Hoe het allemaal begonnen is.

Als kleine jongen tekende ik al allerlei motoren, van racers tot Harley’s met als voorbeeld m’n vader op zijn HD één cilinder zijklepper en later een Eysink tweetakt. Ik ben nog altijd op zoek naar gegevens van deze of dit soort Harley’s. Het is waarschijnlijk een 350 of een 500cc van ongeveer 1928. Mijn vader kocht hem van een Amerikaan of Canadees die hem in of net na de oorlog had meegenomen uit Amerika of Canada.

http://home.hetnet.nl/~gerbincontrol/PLAATJESMAP/hd500c2%20old%20style.JPG

Na m’n 18e ben ik er eigenlijk nooit aan toe gekomen om mijn motor rijbewijs te halen maar in 1997 kon ik de verleiding niet meer weerstaan en ben naar motorrijschool Bert van der Hoek gegaan. Nog voor ik het rijbewijs had kocht ik een Suzuki GN400 om die alvast op te knappen en om te bouwen. Ik heb veel lol gehad van alle verbouwingen en veranderingen die ik eraan gedaan heb. Want zoals te zien is, is er weinig meer origineel. Het spannende van deze motor vond ik wel de kickstarter met decompreseur en de 6 volt installatie (dat vind ik toch iets minder achteraf) waardoor je ’s avonds erg weinig ziet op de weg.

http://home.hetnet.nl/~gerbincontrol/PLAATJESMAP/2GN400ROOD.jpg

Er moest wel een heleboel aan gebeuren, er zaten geen knipperlichten op, dus heb ik er maar echte Harley Davidsons opgezet, een middenbok ontbrak, die heb ik van RVS ontworpen. Elektrisch klopte er helemaal niets van de GN, de ontsteking was zo'n beetje het enige wat goed werkte. De tank lag plat op het frame, dat was werkelijk geen gezicht. Dus een afstandsstuk er tussen gemaakt en hierdoor de tank schuin omhoog gezet. Een windscherm is ook wel heel lekker, dus eerst maar een gekregen model uitgeprobeerd. Dat beviel zo goed. Maar was geen gezicht. Dus moest er een chopper scherm komen. Nog een sissybar achterop en ik dacht compleet te zijn. Maar die lag er al snel weer af, want zo'n “ruggebrekertje” is toch wel eng. Maar een andere kleur was toch ook wel leuk. Dus moest ie maar rood worden. Toen werd het tijd voor forward control. Uiteraard zelf ontworpen van RVS en in eerste instantie samen met de gewone bediening. Mocht dat niet bevallen dan kon ik altijd nog rechtop gaan zitten. Maar het beviel heel goed dus na een maand of wat heb ik de oude bediening er maar afgezaagd. Een stuur van een meter breed staat toch wel heel fraai en lekker luchtig, dus eraf die hoge rommel! Ja je vangt wel alle wind die er maar bestaat met dit stuur. Maar vanwege de stroomlijn hoefde ik het toch al niet te laten want die heeft ie toch niet. Het originele zadel was uitgehard en begon te scheuren. Dus moest ik opzoek naar een overtrek of een ander zadel. Het werd het laatste, die van een Honda die al opnieuw overtrokken is. Geeft iets meer vorm aan de motor en zit prima.

http://home.hetnet.nl/~gerbincontrol/PLAATJESMAP/3DSCF0015site.jpg

HONDA SHADOW VT500 1985

Toen liep ik tegen een Honda Shadow VT500 aan en ging de GN400 er voor véél te weinig geld uit. Maar ja, de veiligheid qua verlichting wil ook wat. Het "customizen" van de VT500 kon beginnen. Breed stuur met knipperlichten aan het uiteinde erop, schermpje, spiegels en Forward Control werden in de loop van de tijd gemonteerd.

En toen……… net voor hij weg ging…….

mini-DSCF4339

mini-DSCF4344

Deze foto’s nog gemaakt.

De Shadow is verkocht aan Ben. Toeval wil dat ik Ben weer ken uit mijn GC tijd. Waar wij voor het bedrijf werkten waar hij werkt. Ik hoop dat je veel plezier zal hebben met de Shadow.

 

mini-DSCF0517

PAv aanhanger

Ja, daar is hij eindelijk, de PAv eenwielige aanhanger. Kijk voor veel meer info hierover op De PAv aanhanger

De CX500, de nieuwe uitdaging.

Ik heb een nieuw project gevonden in de Honda CX500. Een zwaar verwaarloosde en vooral dwarse V-Twin waar ik dus mijn handen vol aan krijg! Maar ideeën heb ik er zat over! Alles wat er tot nu toe mee gebeurd is zie je hier, wat er nog allemaal staat te gebeuren is: een dikke oldtimer koplamp. Rem reservoir onder de tank en met kabel bediend, controle lampjes in de cockpit beugel, het blok helemaal gespoten, het frame powdercoaten en de tank en zijkanten laten spuiten. En vast nog een heleboel meer.

M4101087k

Dit is um nu, erg bruin zo hier en daar.

Kijk voor de verdere vorderingen op De Honda hoek

CX_oldschool

En dit is mijn grote voorbeeld! Zo moet ie worden!

image003

De laatste aanwinst : Dé zilveren Silverwing!!

Na de Shadow werd het even wat rustiger maar het zoeken naar “iets anders” bleef. Na een proefritje op een R100RT was ik eigenlijk wel verkocht (betreft de kuip) maar de portemonnee niet. Nog maar even blijven rondkijken en hier kwam ineens de Silverwing voorbij op marktplaats. Daar was de portemonnee het wel mee eens.

 

©Erik 2009